De van oudsher bestaande boerderij bestond uit een woonhuis en stal. De verdiepingsvloer van de stal lag lager in verband met opslag van hooi/stro. Hierdoor was er hoogteverschil op de verdiepingsvloer.

Door het aanpassen van de vloer ontstond zowel op de begane grond als op de verdieping de mogelijkheid om de indeling aan te wijzigen.

Op de begane grond is de entree aangepast. De trap is verplaatst en de plattegrond is ontworpen als een aaneenschakeling van de verschillende ruimtes, die vloeiend in elkaar overlopen.

Door het creëren van een loop-as op de verdieping ontstaat een overzichtelijke indeling. Aan de linker en rechter zijde van de loop-as liggen de verschillende ruimtes.

De bijbehorende schuur met houten gevelbekleding, een toegangsdeur met toog is volledig gerenoveerd tot een bijpassend geheel.

Deel dit project