Uitgangspunt bij de renovatie van het herenhuis was het herstellen van de hoofdas, welke structuur brengt in de woning. Voorheen was het gebouw gesplitst in een huisartsenpraktijk (beneden) en een woning met eigen ingang boven. De voormalige garage aan de zijkant bestond uit extra slaapkamers en een badkamer. In de nieuwe situatie grenzen alle vertrekken weer aan de hoofdas, net als de (enige) voordeur en de trap.

Een tweede uitgangspunt was het bevorderen van interactie tussen binnen- en buitenruimtes. Daartoe is de keuken verplaatst naar het achterhuis, waar vijf openslaande deuren toegang bieden tot de tuin.
Om het huis met respect terug te brengen in de oude staat, heeft Studio PUUR NL waar mogelijk gezocht naar oude onderdelen óf het bestaande doorgezet in nieuwbouw. Alle plafonds bevinden zich weer op de originele hoogte. Om op elke verdieping een badkamer te kunnen realiseren, zijn enkele wanden verzet bijgeplaatst. Op het dak zijn de originele leien aangebracht.

Deel dit project