Architectenbureau Breda

Architectenbureau Breda

Wij ontwerpen ruimte

Moderne open architectuur
voor nieuwbouw of herbestemming van oude panden.
Voor kantoren en woningen.

Architectonische en strategische bouwbegeleiding

Over architectuur wordt vaak gesproken als een kunstvorm. Ook wij kunnen uren praten over de ambachtelijkheid en maatschappelijke functie van ons vak. Maar daarmee vallen we u niet lastig. U zoekt een antwoord op uw vraag, of iets abstracter: de vervulling van uw droom. Of het nu gaat om de herbestemming van een oud pand of nieuwbouw, om een kantoor of een woning: wij ontwerpen ruimte.

Architectuur moet uw leven ondersteunen en, als het kan, een beetje leuker en mooier maken. Dat kun je kunst noemen, maar vakmanschap rekenen wij ook goed.

Doortastend

Architecten zijn eigenwijs, dat is algemeen bekend. Wij noemen het liever doortastend of vasthoudend, maar ontkennen kunnen we het niet. Ook omdat we die eigenschap bij Studio Puur NL heel productief weten in te zetten: in het onmogelijke mogelijk maken. Als wij denken dat ons ontwerp de beste oplossing is voor een ruimtelijk vraagstuk, en de opdrachtgever is dolgelukkig, dan bewegen we desnoods hemel en aarde. Doortastend, vindt u niet?

Verrassen
door goed te luisteren

Studio Puur NL begint elke opdracht met goed luisteren. Dat klinkt vanzelfsprekend, maar gek genoeg, horen wij van klanten vaak dat we ons daarmee onderscheiden. Ontwerpen is voor ons vooral vertalen. Van droom naar wens, naar ontwerp, naar bouw. Telkens is het zaak de essentie te achterhalen. Dat is geen kwestie van ‘u vraagt, wij maken’. Want de uitdaging is juist om, met ons architectonisch gereedschap, te verrassen dóór goed te luisteren. Onze klanten voelen zich begrepen.

De kunst van
het zien van de kansen

Oplossingen kunnen niet alleen creatief zijn, maar  zeker ook strategisch. Op het spanningsveld van belangen spelen wij, van nature, een cruciale rol. Een beetje bouwproject kent minstens vier belanghebbenden: opdrachtgever, architect, aannemer en gemeente. Vaak komen daar nog omwonenden, grond- en vastgoedeigenaren bij. Oplossingen kunnen niet alleen creatief zijn, maar zeker ook strategisch. Op het spanningsveld van belangen spelen wij, van nature, een cruciale rol. De mooiste plannen dreigen in het contact met al die partijen te verzanden in middelmatige compromissen. Maar juist daar laat Studio Puur NL zijn tanden zien. Wij zien kansen waar anderen beperkingen zien. En stellen alles in het werk om die waar te maken.